Autori

DARUJME STROM

Pridané: 11.11.2020

Všetkým nám leží na srdci životné prostredie. Aj nám vo vydavateľstve Porta libri, veď napríklad z jedného stromu sa vyrobí 62,5 kníh. Jedna z ciest, ako byť dobrými správcami našej Zeme, je aj to, že jej vrátime, čo sme si vzali, že sa o ňu postaráme.

Rovnako nám záleží na ľuďoch, ktorí žijú v oveľa horších podmienkach ako my, a chceme im pomôcť.

Preto sme sa rozhodli spolupracovať s Nadáciou Integra na projekte Darujme strom a podporujeme úsilie o zlepšovanie klímy projektom Darujme strom.


Vložením tohto produktu do vášho košíka prispejete na výsadbu jedného stromu: Darujem strom



Prečo sme sa rozhodli vstúpiť do projektu

Spoluprácou na rozsiahlom projekte sa pokúšame poukázať na dôležitosť ochrany klímy a sociálnu spravodlivosť. Porta libri sa týmito hodnotami riadi, ale chceme nimi inšpirovať aj našich zákazníkov a vytvoriť im možnosť pre udržateľné a zodpovedné nakupovanie prostredníctvom našich webových stránok.

 

Ako funguje projekt Darujme strom

Rozhodli sme sa, že pri každom online nákupe Vám ponúkneme možnosť Darovať strom. 5€ zodpovedá výsadbe jedného stromu v Keni či Etiópii.

Čo sa deje s darovaným stromom

Takto darovaných 5 € sa nezdaňuje a v plnej výške poputujú na výsadbu stromov, ktorú v Afrike zabezpečuje Nadácia Integra. Za každých darovaných 5€ Nadácia vysadí jeden strom, ktorý zmierňuje hrozivé dopady klimatickej krízy. Nadácia už vysadila asi 600 000 stromčekov a do konca roka 2021 sa zaviazala vysadiť jeden milión.

 

Klimatický ale aj sociálny dopad výsadby stromov

Okrem benefitov na klímu má projekt výrazný aj sociálny zámer. Stromy sa sadia na políčkach drobných farmárov (nerastú v neprirodzenej monokultúre). Všetky stromy sú úžitkové (kešu alebo makadamiové orechy) a svojim majiteľom a ich rodinám teda pomáhajú k dôstojnému životu aj predajom orechovej úrody. Ďalšie zaujímavé informácie o projekte sa dočítate aj na stránkach nadácie Integra

 

Dajte šancu našej Zemi

Myslíme si, že aj bežné rozhodnutia môžu mať veľký dopad na náš život a život našich detí v budúcnosti. Ak Vám to Vaša situácia dovoľuje, dajte, prosím, pri nákupe cez náš e-shop šancu aj našej Zemi a popri nákupe hodnotných kníh jej tiež darujte strom. 

 

Ďakujeme Vám.
Tím Porta libri :)


Späť na zoznam článkov
Zatvoriť

K článku neboli pridané žiadne komentáre vložiť nový komentár

Copyright 2014 - 2024 © Porta Libri